Kupili ste paket mlinaca ili napravili preveliku količinu domaćih, a ne volite da vam predugo stoje? Vrlo lako iskoristiti ih možete i za ručak usred tjedna. Možda vam nikada ne bi palo napamet, ali mlinci se odlično slažu s jednostavnim umacima uz koje biste obično poslužili tjesteninu ili rižu, samo ih je potrebno natopiti u vodi ili temeljcu taman dovoljno dugo da zadrže oblik i ne pretvore se u kašu.
U nastavku vam ostavljamo tri dobre ideje za ručak. Dvije podrazumijevaju brzinsku piletinu s mlincima, a treći mlince s tunom. Da, i to je opcija, i odlično je.
MLINCI S PILETINOM ZA BRZI RUČAK
Iako možda na prvu može zvučati neobično i piletinu i mlince uglavnom vežete za nedjeljni ručak, uz nekoliko jednostavnih namirnica i pola sata vremena postati mogu i jednostavan, brz ručak usred tjedna. U obje varijante bit će slasni, ostati sočni, s komadima mesa koji su meki. Oba jela odlična su i kada se jedu dan kasnije, pa se podgriju na vrućoj tavi s malo ulja. Tada postanu hrskaviji i još slasniji.
MLINCI S PILETINOM ZA SVAKI DAN
PILETINA S MLINCIMA (I MISO PASTOM)
MLINCI NA TOTALNO DRUGAČIJI NAČIN
U slučaju da posebno volite dobar umak od rajčice i tune, ova kombinacija mogla bi vam se posebno svidjeti. Vrlo jednostavno, a jako ukusno jelo uz koje će vam trebati još samo zdjela zelene salate. Recept nam je svojevremeno ustupila Nastasja Chiara Petrić.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....