Neuobičajen izbor

Salata može od priloga postati odličan ručak uz samo jedan sastojak, a bit ćete siti satima!

 Shutterstock
Možda se nikada ne biste sjetili staviti upravo taj sastojak u salatu, ali on čini veliku razliku

Jeste li znali da nas zima čini gladnijima?

Naime, neki stručnjaci tvrde da hladno vrijeme pokreće evolucijski instinkt da više jedemo kako bismo preživjeli oštre zimske uvjete, a sve počinje u našem mozgu. Neuroznanstvenici su za potrebe istraživanja za Scripps Research identificirali moždane sklopove koji tjeraju sisavce da žele više jesti kada su izloženi niskim temperaturama. Otkrili su da automatski trošimo više energije za održavanje normalne tjelesne temperature kada smo izloženi hladnoći, što dovodi do povećanja apetita.

Postoji nešto magično u tome kada dođemo s posla i pripremimo si nešto ukusno za pojesti, no da se zasitimo ne trebamo satima stajati kod štednjaka i pripremati tešku hranu da zadovolji naše nutritivne potrebe. Jednostavna jela uvijek su dobar izbor za ručak i večeru, a ako ih brzo možemo pripremiti, imat ćemo više vremena za druge aktivnosti.

Tri recepta za brzinski obrok u bilo koje doba dana oduševit će vas ne samo brzinom pripreme, nego i malom količinom sastojaka te prije svega – odličnim okusom!

Toplo-hladna salata

Osim što nam nevjerojatno prija tijekom ljeta, salata je odlično jelo i u hladnijim danima kad želimo organizam odmoriti od teške hrane. Brzo je gotova te nas puni potrebnom energijom ako je radimo od visoko nutritivnih sastojaka.

image
Shutterstock

Iako mnoge od nas salata asocira samo na hrpu povrća, ovo jelo može biti još zanimljivije i bogatije ako mu dodamo neuobičajen sastojak poput ribe. No, kome se da čistiti i rezati ribu nakon napornog dana na poslu, kada sve što želimo jest pojesti nešto što možemo brzo pripremiti?

U tu svrhu idealni su Ledo Riblji štapići od 100 posto fileta bijele ribe. Bogati su proteinima, vitaminom B12 i Omega-3 masnim kiselinama. A priprema je još i lakša – u pećnici, tavi ili fritezi. Riblji štapići mogu biti cjelovit obrok za cijelu obitelj, posebice ako ih sljubite s povrćem poput Ledo Veggie Love mješavine Provansa. S ovom i još dvije unaprijed začinjene mješavine Ledo je proširio svoj asortiman začinjenih mješavina. Svaka mješavina jednostavno se priprema u tavi na svega par žlica vode, bez dodavanja masnoće. Priprema traje svega šest do osam minuta. Ove mješavine odlične su kao prilog, ali mogu biti i samostalno jelo ili baza za neko drugo jelo. Osim toga, mješavina je djelomično termički obrađena te brzo smrznuta pa je zadržala sve vitamine i minerale.

image
Vedran Peteh/Cropix

Sastojci:

- 400g Ledo Veggie Love začinjene mješavine Provansa

- 450 g Ledo Riblji štapići od 100% fileta

- 1 limun

- maslinovo ulje

- suncokretovo ulje

- sol, papar, bosiljak, ružmarin

Priprema:

Za početak, posložite riblje štapiće na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i poškropite ih s malo maslinova ulja. Pecite ih pet do osam minuta te ih izvadite i odložite na paprinati ubrus.

U tavu stavite Ledo Veggie Love mješavinu Provansa te podlijte s dvije žlice vode. Pirjajte povrće dok ne omekša te pustite da se malo ohladi.

Još vruće riblje štapiće narežite na komadiće te pomiješajte s ohlađenim povrćem. Sve začinite maslinovim uljem i sokom limuna.

Brze tortilje s povrćem

Tortilje su originalno iz Meksika, ali voljene su diljem svijeta jer uz samo nekoliko namirnica mogu postati brz i fin obrok. Postoji puno načina pripremanja tortilja, a najjednostavnije ih je samo napuniti željenim sastojcima i zarolati i evo ručka!

image
Shutterstock

Ako vam se ne jede meso, tortilje s povrćem idealan su izbor za bilo koje doba dana jer su lagane, a zasitne. Ledo Veggie Love mješavina Gurman sastoji se od mrkve, zelene mahune, luka i šampinjona koji su dostojna zamjena mesu jer su bogati proteinima. Tortilje punjene povrćem možete jesti u izvornom obliku, ali i možete zapeći u pećnici.

image
Vedran Peteh/Cropix

Sastojci:

- 400 g Ledo Veggie Love mješavina Gurman

- 4 tortilje

- sir za ribanje

- za umak: 1 grčki jogurt, žličica maslinova ulja, kopar, češnjak i sol

Priprema:

Ledo Veggie Love mješavinu Gurman stavite u zagrijanu tavu te kuhajte na srednje jakoj vatri šest do osam minuta. U međuvremenu naribajte željenu količinu sira te napravite umak.

Kad je povrće gotovo, prebacite ga u posudu ili tanjur. Na istoj tavi zagrijte tortilje oko minutu te na svaku stavite željenu količinu povrća, sira i prelijte umakom. Kad ste napunili sve tortilje, zarolajte ih i poslažite na tanjur, a po vrhu prelijte ostatak umaka.

Povrće i meso s tjesteninom

U hladne dane posebno prija topli obrok poput tjestenine ili riže s povrćem i mesom. Ledo Veggie Love mješavina 4 godišnja doba sadrži sve potrebno za odlično jelo – mini mrkvu, brokulu, žutu mahunu i mahune mladog graška. Za dodatnu nutritivnu vrijednost dodajte meso, a najbolji izbor je piletina jer je brže gotova od svinjetine ili junetine.

image
Shutterstock

Sastojci:

- 400 g Ledo Veggie Love mješavina 4 godišnja doba

- 40 dkg pilećih prsa

- 1 luk

- voda

- maslinovo ulje

- sol, papar, origano, crvena paprika

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno, a pileća prsa narežite na kockice. U tavi na malo maslinova ulja popržite luk dok nije staklast, potom mu dodajte piletinu. Dobro je začinite solju i paprom te kad je gotova, zajedno je s lukom odvojite sa strane.

U istoj tavi dvije minute popirjajte Ledo Veggie Love mješavinu 4 godišnja doba, dodajte joj piletinu s lukom, dobro promiješajte, dodatno začinite po želji te dodajte dvije žlice vode. Pustite neka krčka još minutu, dvije dok se okusi ne sljube. Poslužite uz tjesteninu ili rižu. Dobar tek!


Sponzorirani sadržaj nastao u suradnji Native Ad Studija Hanza Medije i Leda Plus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 19:00