Salata od crvenog radiča sa slanutkom i feta sirom

Trebat će vam:

300 g crvenog radiča
200 g kuhanog slanutka
1 bundeva kabocha, cca 1 kg
250 g feta sira
100 g bundevinih sjemenki
1 dl ekstra djevičanskog maslinova ulja
3 žlice jabučnog octa
1 žličica kurkume
sol i svježe mljeveni crni papar

 

Priprema:

Kabochu očistite od kore i sjemenki, narežite na manje kocke 2X2 cm. Začinite solju, paprom, sušenim timijanom i s nekoliko žlica maslinova ulja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 20-25 minuta, dok ne omekša. Crveni radič narežite ili natrgajte na manje listove, feta sir narežite na kockice. Sjemenke bundeve tostirajte. Za dresing za salatu, pomiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, kurkumu i sol. Sve sastojke za salatu pomiješajte pažljivo s pečenom bundevom te prelijte pripremljenim dresingom. Odmah servirajte.

Izdvajamo

Iz drugih medija