Salata od rikule, pršuta i bresaka

 Ana-Marija Buić

Sastojci:

Za dvije osobe:

2 šake rikule
4 šnite pršuta
2 manje breskve
maslinovo ulje
aceto balsamico
žličica nasjeckanog svježeg ružmarina
tostirani pinjoli
papar

Ana-Marija Buić

Narežite pršut po dužini na trakice. Pomiješajte ga s rikulom pa začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom. Ogulite breskve i narežite ih na šnite debljine 2 cm. Stavite gril tavu na jaku vatru pa kad se dobro ugrije, na nju složite breskve. Kad ste breskve popržili na gril tavi s obje strane, dodajte ih u rikulu, sve pospite ružmarinom, tostiranim pinjolima te popaprite. Poslužite odmah, dok su breskve još tople.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:28