Salata od tikve, cikle i slanutka

Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 butternut tikva
  • 500 g cikle
  • konzerva slanutka
  • cherry rajčice
  • maslinovo ulje
  • 5 sušenih rajčica
  • vinski ocat
  • aceto balsamico
  • 1 češanj češnjaka
  • malo šećera
  • sol, papar
  • čili
  • sjemenke korijandra

Priprema

1. korak
Ogulite butternut tikvu pa je raspolovite i očistite sjemenke. Zatim je narežite na četvrtine i stavite u lim za pečenje. Premažite je s malo maslinova ulja i pospite mješavinom soli, papra, čilija, sjemenki korijandra koje ste istukli u mužaru.

2. korak
Pecite na 190 stupnjeva oko pola sata. Ostavite da se ohladi. Ciklu kuhajte oko sat vremena na laganoj vatri pa je ohladite, ogulite i narežite na manje komade. Mini rajčice narežite na polovice pa pomiješajte s tikvom narezanom na kocke i ciklom.

3. korak
Dodajte slanutak, sve zalijte dresingom i dobro promiješajte. Dresing napravite od sušenih rajčica koje treba lagano zagrijati u octu i ohladiti pa im onda dodati aceto, maslinovo ulje, češnjak i malo šećera.

4. korak
Zatim sve izmiksajte štapnim mikserom tako da bude sasvim usitnjeno.

5. korak
Savjet: U zimskoj sezoni nije nužno inzistirati na cherry rajčicama. Salati umjesto njih (ili uz njih) dodajte šaku rukole, cikorije, endivije ili radiča, a dobro će pristajati o kocke pečenog koromača.

Izdvajamo