Takve recepte volimo

Salata puna okusa gotova je u 15 minuta, a držat će vas sitima cijeli dan

 Haoliang/Getty Images
Ljeti posebno volimo ovu salatu, jedemo je kao međuobrok, uz meso i ribu, a nerijetko je nosimo i na posao

Priprema: 15 minuta • Kuhanje: 10 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

200 g orzo tjestenine
1 svježi krastavac
1 mali crveni luk
2 žlice kapara
160 g dimljenog lososa
2 žlice majoneze
1 žlica grčkog jogurta
½ žličice Dijon senfa
½ žlice maslinova ulja
1 žlica soka od limuna
korica 1 limuna
¼ žličice češnjaka u prahu
1 žlica svježeg kopra
sol i papar po ukusu

image
Haoliang/Getty Images

Priprema:

Zakuhajte posoljenu vodu za orzo i skuhajte ga al dente prema uputama na pakiranju. Kad je gotov, isperite ga hladnom vodom i dobro ocijedite te dodajte u veliku zdjelu i pustite da se ohladi.

U manjoj zdjeli pomiješajte majonezu, grčki jogurt, senf, maslinovo ulje, sok i koricu limuna, češnjak u prahu, kopar, sol i papar te pomiješajte kako biste dobili umak za salatu.

Usitnite luk, ocijedite kapare i losos istrgajte na veličinu zalogaja pa ih dodajte u zdjelu s tjesteninom. Kušajte i začinite po potrebi.

Salatu ohladite pa poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:29