Salata s kvinojom i slanutkom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 šalica kvinoje
  • 1 šalica kuhanog slanutka
  • 5-6 cherry rajčica
  • 1 cherry rajčica
  • 1 mladi luk
  • peršinov list
  • korijander
  • jabučni ocat
  • maslinovo ulje

Priprema

1. korak

Operite i ocijedite kvinoju. U lonac stavite vodu i kada provrije dodajte sol i kvinoju i kuhajte ju oko dvadesetak minuta na laganoj vatri. Slanutak namočite preko noći pa ga kuhajte oko pola sata, što ga duže močite kraće će se kuhati. Zelenu salatu operite i narežite ili natrgajte rukama. Luk narežite na tanje kolutiće, a zeleni dio na

tanje trakice. Nasjeckajte peršinov list i korijander. Napravite dresing od maslinovog ulja, octa, soli, peršina, korijandera i mladog luka. U zdjeli pomiješajte kvinoju sa slanutkom i narezanim cherry rajčicama, dodajte zelenu salatu pa prelijte sve pripremljnim dresingom. Lagano promiješajte da se sve lijepo spoji i okusi prožmu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. prosinac 2025 11:05