Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 šalica kvinoje
- 1 šalica kuhanog slanutka
- 5-6 cherry rajčica
- 1 cherry rajčica
- 1 mladi luk
- peršinov list
- korijander
- jabučni ocat
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Operite i ocijedite kvinoju. U lonac stavite vodu i kada provrije dodajte sol i kvinoju i kuhajte ju oko dvadesetak minuta na laganoj vatri. Slanutak namočite preko noći pa ga kuhajte oko pola sata, što ga duže močite kraće će se kuhati. Zelenu salatu operite i narežite ili natrgajte rukama. Luk narežite na tanje kolutiće, a zeleni dio na
tanje trakice. Nasjeckajte peršinov list i korijander. Napravite dresing od maslinovog ulja, octa, soli, peršina, korijandera i mladog luka. U zdjeli pomiješajte kvinoju sa slanutkom i narezanim cherry rajčicama, dodajte zelenu salatu pa prelijte sve pripremljnim dresingom. Lagano promiješajte da se sve lijepo spoji i okusi prožmu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....