Salata s lososom, kus kusom i avokadom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 filea lososa (oko 800 g)
  • 2 sok od 2 limete
  • 1 čili, tanko narezan i odstranjenih koštica
  • malo svježeg vlasca, sjekanog
  • 1 avokado, oguljen, narezan na kockice
  • 3 jušne žlice maslinova ulja
  • 3 jušne žlice sjeckanog lista celera
  • 100 g fete sira, narezane na kockice ili rukom razdrobljene na manje komadiće
  • 200 g kus-kusa
  • 400 g povrtnog temeljca
  • 2 jušne žlice klica alfa alfa

Priprema

1. korak

File lososa posolite, polijte uljem i pecite kratko u grill tavi (nekoliko minuta sa svake strane). Pečene filee stavite sa strane i poklopite. Fetu rukama razdrobite na manje komade, list celera narežite na sitno, kuskus prelijte vrućim temeljcem i pustite da odstoji dok ne upije temeljac.

2. korak

Avokado ogulite, odstranite košticu i narežite na kockice. Filee narežite na manje komade, dodajte list celera, avokado, sitno sjeckani i otkošteni chili, sitno sjeckani vlasac, fetu i kus-kus. Začinite sokom limete i maslinovim uljem. Sve pomiješajte. Na kraju, po želji, dodajte klice alfa alfa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:40