A sad im je sezona

Samo jedna namirnica je dovoljna da svinjski kotleti napokon zamirišu i imaju okus kao nekad

 Boblin/Getty Images
Kad ste zadnji puta probali uz svinjsko pečenje ili komad svinjetine dodati domaću jabuku?
Kad ste zadnji puta probali uz svinjsko pečenje ili komad svinjetine dodati domaću jabuku?

Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 50 minuta • Porcija: 2-4

SVINJSKI KOTLETI S JABUKAMA

Trebat će vam:

5-6 svinjskih kotleta
2 jabuke
1 veći luk
1 žlica senfa
4 žlice ulja
sol i papar
1 grančica timijana

Priprema:

Meso premažite senfom i začinite soli i paprom. Dodajte malo ulja pa pustite da stoji u hladnjaku nekoliko sati. Izvadite i ispecite ga na naglo na ulju. Meso odložite sa strane, a na istoj masnoći najprije pirjajte luk nasjeckan na polumjesece, a zatim dodajte sitno sjeckanu jabuku. Dodajte žličicu šećera, sol, timijan, papar, pa sve to pirjajte dok luk i jabuke ne omekšaju. Povremeno podlijte s malo vode. Kada su jabuke pri kraju, vratite meso i još kratko krčkajte. Skuhajte i prilog prema želji pa poslužite sve zajedno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 11:42