ZA PRSTE POLIZAT

Savršeno začinjena i pečena do zlatne boje, donosimo recept za domaća krilca iz pećnice

Pileća krilca idealna su za neformalne večere ili druženja uz film. Priprema je jednostavna, a rezultat su krilca s hrskavom kožicom i sočnim mesom koja nestaju s tanjura brže nego što su se ispekla

PEČENA PILEĆA KRILCA

Trebat će vam:
1 kg pilećih krilaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žličica dimljene crvene paprike
1/2 žličice češnjaka u prahu
1/2 žličice luka u prahu
sol i papar po ukusu
prstohvat čilija u prahu (po želji)

Sastojci za umak:
150 g grčkog jogurta ili kiselog vrhnja
1 žlica majoneze (po želji za dodatnu kremoznost)
1 režanj češnjaka, sitno nariban
sok od 1/2 limuna
svježi peršin ili vlasac, sitno nasjeckan (po želji)

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. U velikoj zdjeli pomiješajte krilca s maslinovim uljem, dimljenom paprikom, češnjakom u prahu, lukom u prahu, solju, paprom i po želji čilijem. Dobro promiješajte da se sve ravnomjerno obloži. Posložite krilca na lim obložen papirom za pečenje u jednom sloju. Pecite 35 - 40 minuta, okrećući ih na pola pečenja kako bi se ravnomjerno zapekla s obje strane. U manjoj zdjeli pomiješajte grčki jogurt (ili vrhnje), majonezu, naribani češnjak, limunov sok i sjeckano začinsko bilje. Začinite solju i paprom po ukusu. Umak stavite na hladno do posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 05:35