StoryEditor
KUHINJA NA OTVORENOM

SEDAM RECEPATA: Pripremili smo drugačije salate koje su gotove za manje od pola sata!

Odlučili smo da je dosta klasičnih recepata. Pripremili smo drukčije salate gotove za manje od pola sata, isprobajte ih!
 Davor Žunić / EPH

Salata s pečenim tikvicama i chilli papričicom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Tikvice dobro operite i nemojte guliti, narežite ih na tanke ploške. Stavite ih na papir za pečenje, začinite i pokapajte maslinovim uljem. Zapecite na kojih 15 minuta na 180 stupnjeva. Pomiješajte malo hrena, limunovog soka i maslinovog ulja pa prelijte po još vrućim tikvicama i dodajte komadiće chilli papričice.

Salata od mladog pečenog krumpira s creme fraicheom, lavandom i mentom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Mladi krumpir dobro operite i nemojte guliti. Stavite ga u pleh i pecite u pećnici otprilike pola sata (prethodno krumpir možete skuhati 10 minuta da budete sigurni kako će biti mekan). Posolite i namastite maslacem. Tako tople krumpire nadjenite creme fraicheom, metom i lavandom.

Mlada pečena cikla s feta sirom i komoračem

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Ciklu dobro operite, očistite pa kuhajte kojih 10 minuta, zatim ju zapecite u aluminijskoj foliji dobro zatvorenu 15-20 minuta na 180 stupnjeva. Kad je omekšala pustite ju da se malo ohladi, pa velikodušno prelijte maslinovim uljem i acetom balsamicom. Natrgajte svježeg korijandera i feta sira pa sve pomiješajte.

Mladi radič s pečenom mrkvom u medu i gorgonzolom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Mladu mrkvu narežite na kolutiće, stavite u aluminijsku foliju, dodajte malo meda (3 jušne žlice ili ovisno koliko slatko želite), malo maslaca, soli i papra, dobro zatvorite i pecite 20 minuta na 180 °C. Kad se malo ohladila pomiješajte je s malo zelenog radiča i gorgonzole. Začinite maslinovim uljem i acetom balsamicom, a možete dodati i sezam.

Salata s pečenom paprikom, marelicama i grčim jogurtom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Pečeno meso od nedjeljnog ručka pomiješajte s domaćom rikulom, grčkim jogurtom, pečenom paprikom i marelicama. Za hrskavo iznenađenje ubacite malo tostiranih badema ii listiće parmezana. Začinite s dosta papra, kupne soli, acetom i bučinim uljem.

Salata s pečenim breskvama, pršutom i mozzerellom

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Breskve zapecite tek toliko da omekšaju u aluminisjkoj foliji s malo zvjezdastog anisa i meda na kojih 10 minuta na 190°C (ovisno o jačini pećnice i dok breskve ne omekšaju). Pustite ih da se malo ohlade, a zatim kombinirajte s pršutom i mozzarellom. Začinite šarenim paprom i majčinom dušicom, a sve prelijte jačim maslinovim uljem.

Šarena salata s rajčicama, lukom i ribizlima

Rijeka, 220615.
Ljetne salate.
Foto: Davor Zunic / CROPIX
Davor Žunić / EPH
 

Ovo je najjednostavnija salata koju možete zamisliti. Uzmite domaće rajčice, ljubičasti luk, žute i crvene cherry rajčice i dodajte ribize. Sve začinite narančinim i limunovim sokom te maslinovim uljem i acetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 02:44