Rižoto s mahunama i graškom
| 50 dkg piletine (po želji) maslinovo ulje sol i papar 1 luk 4 češnja češnjaka peršin 20 dkg vrganja 10 dkg mahuna 10 dkg graška kopar paprika šalica riže |

Pileća prsa, papriku i luk narežite na kockice i prepržite ih na maslinovom ulju. Dodajte sol, papar, peršin i češnjak. Dodajte vrganje, mahune, grašak i kopar. Zatim dodajte rižu. oOdlijevajte temeljcem dok se riža ne skuha.
Ričet s graškom i grahom
| 2 luka 2 mrkve 25 g ričeta 2 kobasice 1 limenka graha 200 g graška sol, papar, crvena mljevena paprika, peršin 1 žlica ajvara |

Luk i mrkvu sitno nasjeckajte. Dodajte ričet. Zalijte vodom i kuhajte oko sat i pol. Pred kraj dodajte grah, grašak i kobasice isjeckane na kolutiće. Posolite, popaprite, dodajte crvenu papriku i peršin. Na kraju umiješajte žlicu ajvara.
Šareni tanjur s graškom
| 1 šalica kukuruza 200 g mahuna 1 češanj češnjaka 1 mrkva 1 velika svježa paprika 200 g pureće šunke 1 šalica graška 1/2 glavice luka |

Mahune i mrkvu narezati na komadiće pa skuhati u vodi. Ocijedite pa dodajte kukuruz i začine. Na masnoći popržiti usitnjeni luk, češnjak i pureću šunku narezanu na rezance, dodati narezanu svježu papriku i dalje pržiti dok ona malo ne omekaša, a zatim dodati ostalo kuhano povrće. Sve zajedno pirjati istovremeno podlijevajući vodom. Na kraju zaliti jednom žlicom balzamičnog octa, po potrebi dodati još začina i poslužiti kao lagani ručak ili večeru.
Maneštra s kobasicama i graškom
| 4 kranjske kobasice 1 luk 2 mrkve ½ manjeg korijena celera 2 češnja češnjaka 2 žlice maslinovog ulja 1 prstohvat sušenog timijana 2, 5 dcl umaka od rajčice 100 g mladog ili zamrznutog graška 200 g tjestenine 200 g tikvica 200 g kuhanog slanutka malo maslinovog ulja |

Kobasice narežite na komadiće pa ih prepržite na maslinovom ulju oko 5 minuta. U drugoj posudi pirjajte luk, mrkvu i korijen celera, zgnječeni češnjak, malo soli i sušeni timijan te pirjajte na srednje jakoj vatri 10-ak minuta. Zatim dodajte kobasice, umak od rajčice i toliko vode da svi sastojci budu pokriveni tekućinom. Kuhajte 15 minuta, a zatim dodajte tikvicu na kockice, kuhani slanutak i grašak. Kuhajte juhu još 10 minuta. Tjesteninu skuhajte po uputama na pakiranju, ocijedite pa dodajte kuhanom minestroneu zajedno sa nasjeckanim peršinom. Promiješajte pa poslužite s malo maslinovog ulja i parmezana.
Krem juha od graška s polpeticama od bulgura
| 1 kapula 2 češnja češnjaka 300 g graška malo korijandera 500 ml povrtnog temeljca malo soli i papra |
Za bulgur polpetice:
| 1 dcl bulgura 2 dcl vode 1/2 crvene kapule sitno narezane malo peršina, soli i chillija po želji 3 žlice brašna 1 jaje |

Prodinstajte sitno nareznu kapulu i češnjak na malo maslinova ulja. Kad se kapula zažutila dodajte grašak. Nakon što je omekšao nakon nekoliko minuta zalijte temeljcem, začinite solju paprom i preostalim začinima po želji. Kuhajte sve zajedno desetak minuta. Juhu izradite štapnim mikerom, a unutra dodajte žlicu kiselog vrhnja. Bulgur kuhati u vodi u koju dodate lovor. Ohladiti i dodati ostale sastojke. Oblikovati 6 - 8 kroketa, uvaljati sa obje strane u brašno i peci na vrelom ulju. Bulgur skuhajte u vodi sve dok ne omekša što je kojih desetak minuta. Zatim umiješajte sve preostale sastojke. Oblikujte malo manje od desetak kroketa, uvaljajte u brašno i prepržite u vrelom ulju. Ocijedite na papirnati ubrus kako bi upio čim više masnoće te poslužite uz juhu.
Ćorbica s tjesteninom i povrćem
| maslinovo ulje 1 luk 2 češnja češnjaka 1 crvena paprika 200 g pelati 100 g mahuna 100 g graška 300 g junetine mljevena crvena paprika sol, papar, peršin 2 šalice tjestenine |

Meso izrežite na kockice i popržite na ulju s lukom i češnjakom, Sve posolite i popaprite. Ubacite crvenu papriku izrezanu također na kockice. Dodajte peršin i mljevenu crvenu papriku. Dodajte pelate, mahune i grašak. Ulijevajte vodu po potrebi dok meso ne bude kuhano. 10 minuta prije završetka dodajte tjesteninu.
Pileći ujušak s graškom
| 400 g graška 200 g piletine 1 glavica crvene kapule 1 mrkva 1/2 krumpira crvena paprika sol |

Luk, mrkvu i piletinu popržite na maslinovom ulju, a zatim dodajte i smrznuti grašak. pustite da omekša nekoliko minuta. Kuhajte na srednjoj temperaturi uz povremeno miješanje i dodavanje vode, a zatim dodajte i začine te pola krumpira narezanog na kockice. Kuhajte još kojih pola sata i dodajte vode po potrebi. Na kraju stavite malo začina i svježeg peršina po potrebi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....