Sendvič s ramstekom, kaparima i đumbirom

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 350 g ramsteka
  • 2 kruha francuza ili nekog drugog po želji
  • 1 ploška starog kruha
  • 1 žlica maslaca
  • 4 grančice timijana
  • 1 češanj češnjaka
  • 100 g salate rige
  • 4 jušne žlice usoljenih kapara
  • 1 jušna žlica jabučnog octa
  • svježi đumbir
  • maslinovo ulje
  • krupna sol

Priprema

1. korak
Operite i očistite salatu rigu. Ostavite da se malo posuši. Izmrvite plošku starog kruha na papir za pečenje i polijte ga s malo maslinova ulja.

2. korak
Mrvice kruha stavite u pećnicu na dvije-tri minute na 180 stupnjeva da se lagano zažute i postanu hrskave. Ove mrvice dat će kasnije sendviču zanimljivu “crunchy” teksturu.

3. korak
Pazite da ga ne držite predugo na vatri da se ne presuši. Zadnje dvije minute premažite ga komadićem maslaca i istrljajte zdrobljenim češnjakom.

4. korak
Skinite s vatre i stavite na njega svježe grančice timijana te sve zamotajte u aluminijsku foliju. Ostavite da se ramstek “odmori”. Nakon nekoliko minuta izrežite ga na tanke ploške.

5. korak
U međuvremenu pomiješajte maslinovo ulje s octom, usoljenim kaparima te naribanim svježim đumbirom (oko 1 jušna žlica). Sve dobro promiješajte. Na kruh stavite rigu, zatim nekoliko ploški ramsteka.

6. korak
Dodajte oko dvije žlice umaka od maslinova ulja s kaparima i đumbirom te po vrhu pospite još oko žlicu zapečenih krušnih mrvica.

Foto: Mario Kučera

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:43