NAŠ FAVORIT

Široki rezanci s gljivama dobra su ideja za brz, a ukusan ručak usred tjedna ili vikendom

 Pinkybird/Getty Images
Široke rezance vrlo lako možete zamijeniti i drugom vrstom tjestenine, a kombinaciji možete dodati i drugo začinsko bilje po želji

Trebat će vam:

230 g širokih rezanaca

2 žlice ekstra djevičanskog maslinova ulja

6 režnjeva češnjaka

700 g miješanih gljiva

170 g ljutike

1 žlica svježe majčine dušice

240 ml suhog bijelog vina

125 ml kiselog vrhnja

20 g ribanog parmezana

1 žlica maslaca

½ žličice soli

¼ žličice mljevenog papra

sitno sjeckani svježi peršin

Priprema:

Zagrijte veliki lonac vode na jakoj vatri. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju. Sačuvajte pola šalice vode za tjesteninu, a zatim ocijedite tjesteninu. U međuvremenu zagrijte ulje i češnjak narezan na ploškice u velikoj tavi na srednje jakoj vatri dok ne zamirišu, oko dvije minute. Dodajte narezane gljive, usitnjenu ljutiku i majčinu dušicu pa pojačajte vatru. Kuhajte uz povremeno miješanje dok tekućina koju gljive ispuste ne ispari i dok gljive ne porumene. Dodajte vino u tavu i kuhajte dok se ne reducira na pola. Umiješajte vodu za tjesteninu, kiselo vrhnje, naribani parmezan, maslac, sol i papar. Dodajte tjesteninu i pomiješajte. Poslužite posipano s još parmezana i usitnjenim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:55