ZDRAVI RECEPT

Sirove božićne kuglice

 Berislava Picek / CROPIX
Ime Kokolach nose kolači koji se pripremaju bez glutena, jaja, šećera, mliječnih proizvoda i pojačivača okusa i jednako su ukusni kao i uobičajeni božićni klasici, a možete ih nabaciti u zagrebačkom Greencajgu

Kuglice s brusnicama:
90 g datulja
170 g brusnica
150 g badema
100 g kokosovih ljuskica
100 g sirovog kakaa
25 g chia sjemenki

U blender stavite datulje i miješate dok ne dobijete pastu. Samljeti badem i kokos ljuskice te dodati pastu od datulja. Dodati ostale sastojke u multipraktik pa dobivenu smjesu stavite na dva sata u hladnjak, potom oblikujte kuglice i po želji ih ukrasite. Možete ih uvaljati u macha prah ili prah od sušene maline.

Zagreb, 231117.
Vlasnica ducana zdrave hrane Greencajg Marija Sumak napravila je kolace koje nudi u svom ducanu; kolaci su bez jaja i sadrzavaju zdrave namirnice. Okruglice, keksi s cokoldaom, kiflice, zdravu varijaciju kolaca madjarice, vocne kosarice, orahnjaca i makovnjaca i torta.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Kuglice s goji bobicama:
150 g badema
70 g agavina sirupa
90 g kokosovih ljuskica
30 g goji bobica
50 ml soka od naranče
1/2 žličice naribane narančine kore

Samljeti badem i kokos ljuskice. Goji samljeti u mlincu za kavu i dodati u prvu smjesu. Dodati ostale sastojke u multipraktik i dobivenu smjesu stavite na dva sata u hladnjak, potom oblikujte kuglice i po želji ih ukrasite.

Kokosove kuglice:
200 g kokosova ekstradjevičanskog ulja
350 g kokosovih ljuskica
30 g kako maslaca
200 g tostiranih badema
120 g agavina sirupa

U multipraktiku usitniti ljuskice, dodati otopljeno kokosovo ulje, otopljen kakao maslac i agavin sirup. Sjediniti sve sastojke, ostaviti ih u hladnjaku na dva sata pa izraditi kokosove kuglice u koje stavljamo po jedan tostirani badem.

Pročitajte više o Kokolachu: KOKOLACH: Božićni kolači koji se jedu bez grižnje savjesti

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:31