CHEFOVSKA POSLA

Sirove kamenice su divne, ali probajte Bregešov recept za kamenice u umaku od mlaćenice

 Vedran Peteh/Cropix/Cropix
Chef za čijeg je mandata paški Boškinac dobio prvu michelinovu zvjezdicu, prihvatio je izazov i osmislio pet jela od kamenica

• 500 ml mlaćenice
• 1 smokvin list
• 100 g maslaca
• ikra od pastrve
• malo nasjeckanog vlasca
• kamenice
• jestivo cvijeće po želji

image
Vedran Peteh/Cropix/Cropix

Mlaćenicu lagano iskuhavajte uz povremeno miješanje za 70 posto. Kada se reducirala, u blenderu je dobro izmiksajte da dobijete glatku tekućinu. Dodajte maslac i nekoliko listova smokve (Matija je svoje zamrznuo nakon što ih je ubrao i takve upotrijebio) te lagano prokuhajte nekoliko minuta dok lišće ne počne otpuštati mirise. Lišće izvadite i štapnim mikserom prije posluživanja napravite pjenu. Prilikom posluživanja prvo složite meso kamenica, dodajte 1 žlicu ikre od pastrve pa lagano prelijte umakom, pospite nasjeckanim svježim vlascem i jestivim cvijećem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:18