StoryEditor
PROBAJ OVO!

Sirup od lista smokve po receptu Vedrana Gulina koji ćete zavoljeti istog trena

Naizgled običan list smokve krije veliki potencijal kako u gastronomiji tako i miksologiji
 Marko Miscevic/Cropix/Cropix

1 l vode
1 kg šećera
svježe ubrani listovi smokve

image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Marko Miscevic/Cropix/Cropix


Naberite svježe listove smokve i dobro ih operite. Zagrijte litru vode i u njoj otopite kilogram šećera - voda i šećer uvijek idu u omjeru 1:1. Maknite lonac s otopljenim šećerom s vatre i desetak opranih listova smokve potopite u slatki sirup. Voda ne smije biti toplija od 80ºC. Pustite da se voda ohladi i infuzira okusom. Jednom ohlađen sirup pretočite u bocu i držite u hladnjaku do mjesec dana. Sirup se može koristiti za razrjeđivanje u omjeru 1:9 u vodi s ledom i malo limuna ili limete za osvježavajući sok, možete ga dodati u ljetni koktel ili preliti preko palačinki, sladoleda od vanilije ili panna cotte.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2020 11:50