1. marinada:
500 g pilećih nogica
2 jušne žlice smeđeg šećera
1 l vode
1 jušna žlica tamnog sojina umaka
1 l običnog ulja za prženje
2. marinada:
3 komadića svježeg đumbira (debljine oko 5 mm)
2 mlada luka
1 zvjezdasti anis
3. marinada:
2 čajne žličice osušenog crnog graha
prstohvat soli
1 jušna žlica hoisin umaka
1 čajna žličica maslaca od kikirikija
1 jušna žlica gustina (može i tapioka brašno)
1 jušna žlica rižina vina
2 jušne žlice isjeckanog češnjaka
Za posluživanje:
1 isjeckani svježi čili
2 isjeckana mlada luka

Odrežite kandže i operite nogice. U dubljoj posudi otopite šećer u vodi na srednje jakoj vatri i ohladite. U drugu posudu stavite sojin umak. Nožice prvo umočite u šećernu otopinu/sirup, a potom u sojin umak. Zagrijte ulje na temperaturu za prženje (od 175 do 190°C) i pržite nogice (dio po dio) 4-5 minuta. Gotove su kad potamne i nabubre te budu hrskave na dodir. Izvadite i stavite na papirnati ubrus, odnosno ocijedite od viška masnoće. Ponavljate postupak dok ne ispržite sve nogice. U novoj posudi zamiješajte sastojke od druge marinade, stavite nogice i neka kuhaju na laganoj vatri od 40 do 60 minuta dok koža ne bude mekana. Pomiješajte sastojke treće marinade i stavite nogice koje ste prethodno uzduž presjekli na dva dijela. Neka odstoje 15-ak minuta. U međuvremenu pripremite dim sum za parenje (ako nemate, može poslužiti širi lonac u koji ste stavili rešetku s nogicama npr. od mikrovalne pećnice i pripadajući poklopac), a nogice podijelite u zdjelice, podlijte umakom i pospite čilijem i mladim lukom. Parite desetak minuta i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....