SVE MIRIŠI PO FRITULAMA

SJAJNE FRITULE PO RECEPTU VESNE MILETIĆ: Konačno je zahladilo i možemo do mile volje uživati u neodoljivim fritulama!

 
 

Ovo pravo zimsko vrijeme baš mami na uživanje u fritulama i kuhanom vinu. Nama je recept ustupila gospođa Vesna Miletić koja je dugogodišnja vlasnica restorana Tač, a ove godine je prema Gault & Millau izabrana za Chefa tradicijske kuhinje 2019.

Fritule:

3 jaja
2 vanilinog šećera
4 velike žlice šećera
680 g ricotte
450 g glatkog brašna
1/2 praška za pečenje
1 čep medice (0,5 ml)
korica limuna

Sve sastojke stavite u posudu i dobro izmiksajte. Pustite da odstoji dva sata u hladnjaku, zatim zagrijte ulje u dubokom loncu, a žlicom oblikujte kuglice koje ćete potom pržiti u ulju. Kuglice je potrebno lagano okretati kako bi porumenile sa svih strana. Odložite ih na papirnati ubrus kako bi upio višak masnoće, a zatim ih pošećerite šećerom u prahu i poslužite uz domaći pekmez.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
14. srpanj 2025 03:03