Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- Za krekere:
- 100 g pirovog brašna
- 100 g glatkog pšeničnog brašna
- 120 g maslaca
- 200 g svježeg sira
- malo vrhnja za premazivanje i sjemenke po želji za posipanje (mi smo koristili crni kim, sezam, lan i crveni papar)
Priprema
1. korak
Od brašna, sira, maslaca i soli zamijesite tijesto. Neka odstoji u frižideru pola sata. Pećnicu zagrijete na 180. Razvaljajte tanko pa izrežite na željene oblike – štapiće, kvadrate ili krugove. Poslažite na lim obložen papirom. Premažite vrhnjem pa posipajte sjemenkama, krupnom soli ili paprom.
2. korak
Pecite 10-15 minuta dok krekeri ne porumene, ali ne previše, što će ovisiti o debljini tijesta. Pustite neka se ohlade prije grickanja (što će biti najteži dio posla). Skutu pomiješajte sa sjeckanim mladim lukom ili češnjakom, rotkvicama ili klicama (mi smo koristili klice gorušice). Namaz jedite na krekerima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....