JESTE LI PROBALI?

Slani kruh od tikvica odmah je spreman za pečenje i odličan je dodatak doručku, ručku i večeri

 Voltan1/Getty Images/istockphoto
Poslužite ga uz omiljene nareske, sirni namaz, humus ili druge dodatke po želji

Trebat će vam:

250 g naribane tikvice

250 g brašna

2 žličice praška za pecivo

pola žličice sode bikarbone

pola žličice soli

240 ml mlijeka

1 žlica octa

1 jaje

3 žlice maslaca

350 g ribanog oštrog cheddara

2 mlada luka

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175°C i premažite posudu za kruh veličine 23 x 13 x 8 cm. Naribane tikvice zamotajte u papirnati ubrus i stisnite dok dio tekućine ne pusti. Ne morate ih potpuno osušiti. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U maloj posudi pomiješajte mlijeko i ocat. Mlijeko će se malo zgrušati. Umiješajte rastopljeni maslac i jaje.

Dodajte mliječnu smjesu u suhu smjesu pazeći da ne izmiješate previše. Dodajte naribane tikvice, sir i luk lagano miješajući dok se ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite na 175°C jedan sat. Ako umetnuta čačkalica izađe čista, kruh je gotov. Ohladite 10 minuta pa pažljivo izvadite i ohladite na rešetki.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 12:01