Trebat će vam:
250 g naribane tikvice
250 g brašna
2 žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
pola žličice soli
240 ml mlijeka
1 žlica octa
1 jaje
3 žlice maslaca
350 g ribanog oštrog cheddara
2 mlada luka
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 175°C i premažite posudu za kruh veličine 23 x 13 x 8 cm. Naribane tikvice zamotajte u papirnati ubrus i stisnite dok dio tekućine ne pusti. Ne morate ih potpuno osušiti. U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. U maloj posudi pomiješajte mlijeko i ocat. Mlijeko će se malo zgrušati. Umiješajte rastopljeni maslac i jaje.
Dodajte mliječnu smjesu u suhu smjesu pazeći da ne izmiješate previše. Dodajte naribane tikvice, sir i luk lagano miješajući dok se ne sjedini. Ulijte tijesto u pripremljenu posudu i pecite na 175°C jedan sat. Ako umetnuta čačkalica izađe čista, kruh je gotov. Ohladite 10 minuta pa pažljivo izvadite i ohladite na rešetki.