BRZI DORUČAK

Slanutak i buču spojite u namaz pa poslužite uz omiljene krekere ili svježe povrće

 Berislava Picek/Cropix
Humus od buče poslužite za doručak ili večeru, ali i kao brzi namaz uz krekere ili grickalice za iznenadna druženja

Trebat će vam:

250 g konzerviranog slanutka
300 g pirea od tikve
1 žličica soli
pola žličice čilija u prahu
pola žličice mljevenog kima
3 - 4 žlice maslinovog ulja
2 žlice tahini paste
2 žlice soka od limuna
3 češnja češnjaka

Za dekoraciju:

50 g koštica
par grančica svježeg timijana
žlica dvije maslinovog ulja

Priprema:

Jedan po jedan sastojak stavite u blender, usitnite da dobijete finu glatku kremu. Stavite humus u zdjelicu i ostavite pol sata u hladnjaku prije serviranja. Humusu prije jela dodajte po površini maslinovo ulje, svježi timijan i koštice bundeve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:51