Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 300 g slanutka
- glavica crvenog luka
- 1 prstohvat cimeta
- 3 lista lovora
- 0,5 dl maslinova ulja
- 3 češnja češnjaka
- 2 gr. timijana
- 2 gr. peršina
- 1 ravna žlica svježe crvene paprika
- 2 dl bijelog vina
- 1 manja čili paprika
- kobasica
Priprema
1. korak
Slanutak namočimo u vodi 24 sata prije korištenja. Na malo masnoće prepržimo luk, češnjak, kockice krumpira, čili bez koštica, kockice crvene paprike, pa tome dodamo 2 dl vina.
2. korak
Kad vino ispari, sve grubo ispasiramo štapnim mikserom. Dodamo slanutak, lovorov list, litru vode i cimet.
3. korak
Kuhamo dok slanutak ne omekša (oko 35 minuta). Dodamo kolutove chorizo kobasice (može i domaća pikantna, lagano sušena s crvenom paprikom) i timijan, pa kuhamo još 10-15 minuta.
4. korak
Začinimo solju i na kraju dodamo maslinovo ulje i sjeckani peršin. Poslužimo s rustikalnim crnim kruhom hrskave korice.