KAKAV HIT!

Slasna pizza s podlogom od patlidžana u kojoj se uživa bez grižnje savjesti

 Berislava Picek/Cropix/
Slavica Šagolj otkrila nam je recept za genijalnu pizzu koju bez razmišljanja možete pojesti i cijelu

Trebat će vam:

2 srednja patlidžana
50 g maslina
sol, papar
100 g mini rajčica
200 g mozzarelle
maslinovo ulje
svježi bosiljak

Priprema:

Dno posude u kojoj ćete peći prekrijte maslinovim uljem. Patlidžan narežite na jednake ploške i slažite na dno posude. Slobodno ga natisnite više jer će pečenjem omekšati i osloboditi prostor. Na patlidžan stavite prepolovljene rajčice. Sve začinite solju i paprom. Stavite u zagrijanu pećnicu na 10 minuta na temperaturu oko 185 Celzijevih stupnjeva. Nakon tog vremena posudu izvadite i po sastojcima posložite masline te na listiće narezanu mozzarellu. Vratite u pećnicu i pecite do željene hrskavosti. Ukrasite svježim bosiljkom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 08:19