ZOVU NA JOŠ

Slasne lazanje sa špinatom i pancetom odličan su odabir za subotnji ručak

 Brachat Oliver/Stockfood
Novo izdanje omiljenih nam lazanja donosi neke drugačije, ali jednako slasne okuse. Ovo morate isprobati!
Novo izdanje omiljenih nam lazanja donosi neke drugačije, ali jednako slasne okuse. Ovo morate isprobati!

Priprema: 20 minuta

Pečenje: 45 minuta

Porcija: 4

Trebat će vam:

1 kg špinata

1 mala glavica luka

2 češnja češnjaka

3 lista kadulje

4 žlice maslinova ulja

sol, papar

naribani muškatni oraščić

400 g vrhnja za šlag

250 ml mlijeka

200 g sira ribanca

100 g tanko narezane pancete

gotovo tijesto za lazanje

maslac za oblik za pečenje

Priprema:

Špinat očistite i operite. Blanširajte ga u slanoj vodi, ocijedite i pustite da se ohladi. Nasjeckajte luk, češnjak i listiće kadulje. Špinat grubo nasjeckajte. 2/3 luka prepržite na dvije žlica maslinova ulja. Dodajte češnjak i špinat i prodinstajte. Začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem. Ostatak luka prodinstajte u drugoj posudi na 2 žlice maslinova ulja. Dodajte vrhnje i maknite s vatre. Umiješajte kadulju i ribanac. Začinite solju i paprom. Oblik premažite maslacem. Najprije dno prekrijte listovima tijesta, prekrijte ih špinatom, prelijte umakom i tako redom. Na kraju prelijte ostatkom umaka i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C. Nakon 30 minuta pečenja prekrijte lazanju pancetom i pecite još 15 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
05. kolovoz 2025 20:26