PREFINO

Slasni hrskavci od mladog luka i piva hit su na svakom druženju, najbolji su uz umak od jogurta

 Biljana Blivajs/Cropix
Poslužite ih uz umak od jogurta ili kiselog vrhnja, a dodati možete i režanj češnjaka, limunov sok i začinsko bilje po želji

Trebat će vam:

160 g slanutkova brašna

30 g bijelog brašna

1 žličica kumina

1 žličica dimljene paprike

1 žličica sušenog timijana

1 žličica sezama (po želji)

prstohvat čilija u prahu

sol

200-250 ml hladnog piva

1 vezica luka

ulje za prženje

Priprema:

U posudi pomiješajte slanutkovo i bijelo brašno, kumin, dimljenu papriku, sušeni timijan i sezam (ako ga koristite). Dodajte sol i malo čilija, a zatim i pivo. Pomiješajte. Trebali biste dobiti malo gušću smjesu od one za palačinke. U smjesu ubacite nasjeckani mladi luk. U ulje dodajte žlicu smjese i pržite tako da hrskavci ne dodiruju dno posude. Pržite dvije minute sa svake strane ili dok ne dobiju boju. Poslužite uz umak od vrhnja u koji ste dodali čili ulje ili ulje od mladog luka, sjeckani vlasac i druge začine po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. listopad 2024 17:06