600 ml mlake vode
1 kg glatkog brašna
1 žlica šećera
2 žlice maslinovog ulja
prstohvat mljevenog čilija
žličica soli
pire od 4 kuhane cikle
![Zagreb , 020719.
Jela od cikle koja je spremila Slavica Sagolj.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/7/9/13/cikla1-020719.jpg)
Za tijesto u većoj posudi izmiješajte šećer, kvasac i toplu vodu pa ostavite oko 15 minuta na toplom da se kvasac zapjeni. Zatim dodajte ulje, sol, mljeveni čili i pire od cikle te lagano miješajte uz postupno dodavanje brašna. Miješajte dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto ostavite u posudi, prekrijte ga prozirnom folijom ili krpom i pustite da udvostruči volumen. Kad se tijesto digne, lagano ga premijesite. Ostavite još malo da se diže pa stavite u namašćeni kalup za kruh. Pecite sat vremena na 180 stupnjeva Celzijevih.