Brzo i jednostavno!

SLATKA DEBELJUCA NA PET NAČINA: Recepti za sve koji tvrde da je dinja dosadna!

Nekako nemamo puno ideja što napraviti s dinjom jednom kad ju kupimo, zar ne? Najčešće ju, kao i lubenicu, jedemo svježu i u tome, naravno, nema ništa loše! Ali mi smo se odlučili malo izmijeniti stvari i napraviti osvježavajuće poslastice koje će razveseliti i klince i odrasle!

Ledeni sladoled od dinje

Trebat će vam:

240 ml vode
2 velike žlice šećera
500 g dinje
4 žličice soka od limete ili limuna

Cantaloupe melon popsicle
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Vodu i šećer stavite u posudu i zagrijte na srednjoj vatri i kuhajte dok se šećer ne rastopi. Ostavite da se ohladi. Dinju izrežite na komadiće i stavite ju u blender zajedno sa sokom od limuna i limete i sve dobro izmiksajte. Dodajte u sirup od vode i šećera te sve dobro pomiješajte. Smjesu ulijte u kalupe po želji i na pola zamrzavanja upiknite drvene štapiće. Zamrznite na oko 2 sata.

Margarita od dinje

Trebat će vam:

120 ml soka od limete
60 g šećera
250 g dinje
120 ml likera od naranče
120 ml vode
150 ml tekile

Cantaloupe Melon Smoothie. Selective focus.
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

U vrč stavite sok od limete. Vpdu i šećer otopite na srednjoj vatri. Ostavite da se ohladi i dodajte u sok od limete. U blenderu izmiksajte dinju i dodajte ju u sok od limete i sirup. Dodajte liker od naranče i tekilu. Poslužite sa smrvljenim ledom, soli i kriškama limete.

Gazpacho od dinje

Three bowls of gazpacho
Getty Images/iStockphoto

U blenderu izmiksajte pola srednje dinje, jedan mali krastavac, 2 žlice nasjeckanog luka, 2 žličice soli i decilitar vode. Ulijevajte maslinovo ulje postupno (100 ml), začinite sa soli i paprom. Dodajte natrgane listiće metvice.

Dinja s pršutom

Concept of italian food with melon and prosciutto, selective focus
Getty Images/iStockphoto

Dinja i pršut su pravi klasik. Nema bolje kombinacije od ove, vjerujte nam. Dinju narežite na željene komade. Možete ju rezati na malene komadiće i omotati ju pršutom ili ju rezati na velike kriške i poslužiti s pršutom sa strane. Poslužite sa svježim bosiljkom i ružmarinom kao predjelo.

Granita od dinje

Trebat će vam:

pola srednje dinje, izrezane na komadiće
60 g šećera
sok jednog limuna
240 g leda u kockicama

Homemade Cantaloupe Granita garnished with blueberries and mint.  Expandable copy space available at the top.Similar Images:
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Dinju sa sokom od limuna, šećerom i ledom ispasirajte u blenderu dok ne nastane glatka smjesa. Zamrznite u hladnjaku na 40 minuta. Smjesu zatim izgrebite vilicom i poslužite u rashlađenim čašama s mentom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:19