ZDRAVI RECEPT

SLATKE KOŠARICE KOJE SE NE PEKU: Šarene sirove košarice od kave i šumskog voća za najbolje dobro jutro!

 Berislava Picek / CROPIX
Ime Kokolach nose kolači koji se pripremaju bez glutena, jaja, šećera, mliječnih proizvoda i pojačivača okusa i jednako su ukusni kao i uobičajeni klasici, a možete ih nabaciti u zagrebačkom Greencajgu

Košarica kava:

Za košarice:

225 g badema
70 g datulja
30 g kokosova ulja bez mirisa
1/2 žlice kave

Samljeti na grubo bademe, dodat pastu od datulja/izrada paste - natopite datulje u vodi na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšale, bacite vodu i stavite ih u blender te blendate do fine smjese. Sve zajedno izmiješati, staviti smjesu u kalupe. Kalupe na sat vremena staviti u zamrzivač te puniti kremom. Gotove košarice do konzumiranja držati u zamrzivaču.

Za kremu od kave:

225 g suncokretovih sjemenki
1 limun
180 g agavina sirupa
75 g kokosova ulja
30 g kakao maslaca
2 banane
1 žlica kave

Sjemenke suncokreta natopite u vodi s limunovim sokom na nekoliko sati da omekšaju. Kad su omekšale, bacite vodu i stavite ih u blender te redom dodajte ostale sastojke. Kremu stavite u hladnjak na dva sata te punite košarice i ukrasite zrnom kave.

Zagreb, 231117.
Vlasnica ducana zdrave hrane Greencajg Marija Sumak napravila je kolace koje nudi u svom ducanu; kolaci su bez jaja i sadrzavaju zdrave namirnice. Okruglice, keksi s cokoldaom, kiflice, zdravu varijaciju kolaca madjarice, vocne kosarice, orahnjaca i makovnjaca i torta.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / CROPIX

Košarica šumsko voće

Za košarice:

225 g badema
70 g datulja
30 g kokosova ulja bez mirisa

Voćna krema:

225 g suncokreta
1 limun
180 g agavina sirupa
75 g kokosova ulja
30 g kakao maslaca
100 g smrznutog voća
2 čajne žličice agara

Žele od smrznutog voća:

Smrznuto voće staviti u lonac za kuhanje i miješati dok se ne opusti. Agar otopite u hladnoj vodi pa dodajte u zakuhanu smjesu, smanjite vatru i kuhajte lagano nekoliko minuta. Ostaviti malo da se ohladi i nakon toga stavite u hladnjak. Stisnuti žele stavite na dno košarice i preliti voćnom kremom. Ukrasiti košarice s bobicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 20:52