S POTPISOM

SLATKI RECEPTI IZ KARANTENE: Ludo čokoladni brownie Ane Blažon

ŠTO NAŠI NAJBOLJI SLASTIČARI RADE KAD NE RADE? U kriznim vremenima možda je njabolje početi s nečim slatkim!

200 g čokolade (tamne ili mliječne)
250 g maslaca sobne temperature
150 g šećera u prahu
5 jaja
60 g oštrog brašna
dobar prstohvat soli

Zagrijte pećnicu na 170°C i pripremite okrugli kalup te ga obložite papirom za pečenje. Na bagna mariji otopite čokoladu. U međuvremenu, maslac rastopite u manjoj posudi te dodajte šećer i dobro promiješajte. Rastopljeni maslac dodajte čokoladi i miješajte pjenjačom kako biste dobili homogenu smjesu. Maknite s vatre te nastavite miješati kako bi se čokoladna smjesa malo rashladila. U čokoladnu smjesu dodajte jedno po jedno jaje u kontinuirano miješanje. Na kraju dodajte brašno i sol (također uz kontinuirano miješanje), zatim prebacite u pripremljeni kalup za pečenje. Pecite 20 minuta jer sredina mora ostati sočna. Brownie možete pustiti da se ohladi iako ga Ana više voli vrućeg, a ukrasite po želji. Njoj je ostalo malina koje odlično pašu uz ovo čokoladno čudo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 00:20