StoryEditor
OD PIROVOG BRAŠNA

SLATKO OD BUČE: Zelena torta

Drugačija torta!
 Berislava Picek / Hanza Media

Biskvit:

250 g pirovog brašna
100 g šećera
100 ml ulja
150 ml mlijeka
3 jaja
1 vanilin šećer
1 pecilni prašak
korica limuna
prstohvat soli

 

Jaja pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, brašno prosijte s praškom za pecivo, pa ga naizmjence s mlijekom i uljem dodajte u smjesu jaja i šećera. Dodajte naribanu koricu limuna i prstohvat soli. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite tijesto 20-25 minuta.

Oroslavje 171017.
Mladen Cesarec mladi je proizvodjac bucinog ulja i vec osvojio sve nagrade na tom podrucju. Imanje i vodjenja posla naslijedio je od roditelja Katarine i Zvonka koji pomazu u obiteljskoj proizvodnji.Osim bucinog ulja u ponudi su jos bucine kostice i bucino brasno.Od toga brasna supruga Vedrana po zanimanju nutriconistica, radi zanimljiva slana i slatka jela od bundeva.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
 

Krema:

1 puding od vanilije
3 žlice šećera
300 ml mlijeka
100 ml bučinog ulja
200 ml vrhnja za šlag

 

Prah pomiješajte sa šećerom i dijelom mlijeka. Ostalo mlijeko ugrijte, ulijte mješavinu s pudingom. Površinu prekrijte plastičnom folijom da se ne stvori korica, pa pustite da se ohladi. Istucite šlag. Umiješajte ga u smjesu s bučinim uljem i premažite preko tijesta. Možete ukrasiti bučinim golicama

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2020 10:02