ISPROBANI RECEPTI

SLATKO ZA NAJSLASNIJI KRAJ LJETA: Čokoladni kolač s kruškama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
VOĆNJACI, A I POLICE TRŽNICA, PUNI SU ZRELIH PLODOVA U KOJIMA TREBA UŽIVATI NAJPRIJE DOK SU SVJEŽI, A ONDA PRIPREMATI SLASTICE I PEKMEZE TE TAKO SAČUVATI NJIHOVE OKUSE

Trebat će vam:

4 jaja
120 g šećera
1 vanilin šećer
140 g mljevenih badema
140 g maslaca
3 rebra čokolade za kuhanje
70 g glatkog brašna
1 prašak za pecivo
5 - 7 manjih kruški

Zagreb, 250819.
Editorijal  Vocni kolaci za magazin Dobra hrana koje je pripremila Slavica Sagolj. Na slici je kolac od kruske.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

Miksajte jaja s obje vrste šećera, dok smjesa ne postane pjenasta. Dodajte omekšali maslac i na pari otopljenu čokoladu. Ručno umiješajte prosijano brašno i prašak za pecivo. Smjesu izlijte u pleh, zatim u njega utisnite očišćene kruške. Stavite u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite 35 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:25