ISPROBANI RECEPTI

SLATKO ZA NAJSLASNIJI KRAJ LJETA: Rolada sa smokvama

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
VOĆNJACI, A I POLICE TRŽNICA, PUNI SU ZRELIH PLODOVA U KOJIMA TREBA UŽIVATI NAJPRIJE DOK SU SVJEŽI, A ONDA PRIPREMATI SLASTICE I PEKMEZE TE TAKO SAČUVATI NJIHOVE OKUSE

Trebat će vam:

Za biskvit:

4 jaja
4 žlice šećera
5 žlica glatkog brašna
1 žlica mlake vode
pola praška za pecivo
korica jednog limuna

Za kremu:

200 g krem sira
80 g maslaca
50 g smeđeg šećera
1 žlica sirupa od agave

Za ukrašavanje:

200 g svježih smokava
50 g tostiranih listića badema
100 g čokolade za kuhanje
50 ml vrhnja za šlag

Zagreb, 250819.
Editorijal  Vocni kolaci za magazin Dobra hrana koje je pripremila Slavica Sagolj. Na slici je rolada od smokve.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Priprema:

U posudu za miksanje stavite jaja i šećer i dobro izmiješajte. Dodajte mlaku vodu i koricu limuna. Prosi - jano brašno i prašak za pecivo ručno umiješajte. Stavite u oblik za pečenje 25 x 40 cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180°C oko 15 minuta. Pečeni biskvit odmah zarolajte i pustite da se ohladi. Dok se biskvit hladi pripremite kremu. U posudu stavite maslac i šećer te dobro izmiješajte. Dodajte krem sir i agavin sirup. Ohlađeni biskvit lagano odmotajte, namažite ga s kremom, uz rub posložite smokve i sve ponovno zamotajte. Čokoladu za kuhanje s vrhnjem za šlag otopite na laganoj vatri. Nikako ne smije zakuhati. Čokoladnu glazuru prelijte preko kolača i pospite tostiranim listićima badema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:45