500 g pilećih jetrica očišćenih od žilica i srca
100 g maslaca
50 ml konjaka
1 mali luk
5-6 zrna korijandera usitnjenih nožem ili u mužaru
prstohvat svježe ribanog muškatnog oraščića
1 čajna žličica svježe majčine dušice
sol
papar
![Gornja Stubica, 271119.
Priprema Terine, jela od mljevenog mesa.
Foto: Marko Miscevic / Cropix](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2019/12/10/13/terina32-271119.jpg)
Luk nasjeckajte na sitno i stavite pirjati na maslac uz sve začine. Kada luk omekša, dodajte jetrica izrezana na sitno te kratko prepržite. Na kraju dodajte konjak i prema želji flambirajte. Koristeći štapni mikser usitnite sastojke da biste dobili paštetu, uskladite okuse i stavite u posudu te ostavite da se ohladi u hladnjaku. Poslužite uz krastavce i preprženi kruh.