ISPROBANI RECEPTI

ŠMINKERSKA HRANA ZA SVAČIJI DŽEP: Klasična pašteta od pilećih jetrica

    AUTOR:
    • Zoran Šimunić Šime

  • OBJAVLJENO:
  • 10.12.2019. u 13:10

Gornja Stubica, 271119.
Priprema Terine, jela od mljevenog mesa.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Terine, rillettes i slični specijaliteti, koje će vam u restoranima skupo naplatiti, nisu nedostižna jela jer su osnovni sastojci manje cijenjeni dijelovi životinja

500 g pilećih jetrica očišćenih od žilica i srca
100 g maslaca
50 ml konjaka
1 mali luk
5-6 zrna korijandera usitnjenih nožem ili u mužaru
prstohvat svježe ribanog muškatnog oraščića
1 čajna žličica svježe majčine dušice
sol
papar

Gornja Stubica, 271119.
Priprema Terine, jela od mljevenog mesa.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA
 

Luk nasjeckajte na sitno i stavite pirjati na maslac uz sve začine. Kada luk omekša, dodajte jetrica izrezana na sitno te kratko prepržite. Na kraju dodajte konjak i prema želji flambirajte. Koristeći štapni mikser usitnite sastojke da biste dobili paštetu, uskladite okuse i stavite u posudu te ostavite da se ohladi u hladnjaku. Poslužite uz krastavce i preprženi kruh.

Izdvajamo

Iz drugih medija