ISPROBANI RECEPTI

ŠMINKERSKA HRANA ZA SVAČIJI DŽEP: Klasična pašteta od pilećih jetrica

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Terine, rillettes i slični specijaliteti, koje će vam u restoranima skupo naplatiti, nisu nedostižna jela jer su osnovni sastojci manje cijenjeni dijelovi životinja

500 g pilećih jetrica očišćenih od žilica i srca
100 g maslaca
50 ml konjaka
1 mali luk
5-6 zrna korijandera usitnjenih nožem ili u mužaru
prstohvat svježe ribanog muškatnog oraščića
1 čajna žličica svježe majčine dušice
sol
papar

Gornja Stubica, 271119.
Priprema Terine, jela od mljevenog mesa.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Luk nasjeckajte na sitno i stavite pirjati na maslac uz sve začine. Kada luk omekša, dodajte jetrica izrezana na sitno te kratko prepržite. Na kraju dodajte konjak i prema želji flambirajte. Koristeći štapni mikser usitnite sastojke da biste dobili paštetu, uskladite okuse i stavite u posudu te ostavite da se ohladi u hladnjaku. Poslužite uz krastavce i preprženi kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 10:32