Uvijek dobar izbor

Smotuljke od lisnatog tijesta s dimljenim lososom i sirom obožavamo i tople i hladne, evo kako ih pripremiti

 Zi3000/Getty Images/istockphoto
Za manje od sat vremena možete napraviti super jelo, a osim što je vizualno efektno, zaista je i jako ukusno

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 40 minuta • Porcija: 2-4

Trebat će vam:

1 pakiranje lisnatog tijesta
1 manji luk
2 žlice maslinova ulja
200 g špinata
sol i papar prema ukusu
100 g mozzarelle
100 g dimljenog lososa
2 žlice sezama

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C.

Luk narežite na kockice i stavite u tavu s maslinovim uljem. Pirjajte dok luk ne postane proziran, zatim dodajte špinat i pirjajte nekoliko minuta. Začinite solju i paprom, pa ostavite sa strane da se ohladi.

Kad se ohladi, dodajte naribanu mozzarellu i umiješajte u smjesu od špinata.

Razvaljajte lisnato tijesto i trećinu prekrijte dimljenim lososom. Preko lososa rasporedite mješavinu špinata i mozzarelle. Sve zarolajte, pritišćući vanjske rubove kako biste zatvorili roladu.

Velikim oštrim nožem režite na kriške širine oko 2-3 cm.

Položite na obložen lim za pečenje, pospite sezamom i pecite 20 minuta dok ne porumene.

Poslužite ih tople ili hladne uz salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:03