Sezonska poslastica

SMUĐ U KISELOM ZELJU: Sasvim drugačije izdanje omiljene zimske namirnice

 Berislava Picek/Cropix
Količine namirnica navedene u receptu bit će dovoljne za ručak za četiri osobe

Trebat će vam:

500 g filea smuđa
500 g rezanaca kiselog zelja
100 g luka
100 g slanine
100 ml kiselog vrhnja
20 g svježeg kopra
20 g češnjaka
50 ml ulja
Sol i papar

Priprema:

Luk i slaninu sitno nasjeckate te pirjajte na ulju. Dodajte zelje, sol, papar i pirjajte dok zelje smanji obujam na dvije trećine, zatim dodajte file smuđa i nastavite pirjati još 5-10 minuta. Servirajte te na kraju dodajte kiselo vrhnje pomiješano sa sjeckanim koprom.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. travanj 2024 18:06