IDEJA ZA RUČAK

Sočan lungić s medom i senfom i pečenim krumpirom dobra je opcija za malo bogatiji ručak

 Ezumeimages/Getty Images/istockphoto
Meso i krumpir poslužite uz zdjelu zelene salate i uživajte u bogatom, a prilično jednostavnom za pripremu ručku

Trebat će vam:

1 veći lungić

5 režnjeva češnjaka

2 grančice ružmarina

3 grančice timijana

2 žlice meda

2 žlice senfa

4 žlice maslinova ulja

sol i papar

1 - 2 kg krumpira

Priprema:

U posudici pomiješajte med, senf, sol, papar i maslinovo ulje pa dobivenom smjesom dobro natrljajte komad mesa. Pustite da stoji nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku. Krumpir dobro operite i, ako je potrebno, prepolovite pa ubacite u posudu za pečenje. Trebali biste imati manje komade kojima nije potrebna preduga termička obrada. Dodajte mu malo maslinova ulja i soli te dobro protresite kako bi se krumpiri obložili sa svih strana. U sredini napravite mjesta pa dodajte meso. U posudu ubacite i grančice timijana, cijele režnjeve češnjaka i ružmarin. Pecite poklopljeno 30 minuta na 170 °C, a zatim otklopite i pecite još 20-ak minuta na 200 °C. Vrijeme pečenja možete prilagoditi i veličini komada mesa. Poslužite uz zdjelu salate.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 11:18