RUČAK ZA DVA DANA

Sočna i bogata mesna štruca uz prilog dok je vruća, a u sendvič može i hladna

 Bhofack2/Getty Images/istockphoto
Nekoliko pomno odabranih sastojaka i vatrostalna posuda dovoljni su da u pećnici spremite ovo pečenje koje će vam trajati danima

Mesna štruca

Treba vam:

1 kg mljevene junetine
1 jaje
1 luk
1 šalica mlijeka
1 šalica krušnih mrvica
sol i papar
dvije žlice sjeckanog peršina
1 šalica umaka od rajčice
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica senfa

image
Bhofack2/Getty Images/istockphoto

Priprema:

U posudi pomiješajte mljeveno meso, jaje, sitno sjeckani luk, krušne mrvice, mlijeko i začine. Izmijesite rukama da smjesa bude ravnomjerna. Oblikujte rukama u štrucu i stavite u lagano namašćeni kalup za pečenje ili vatrostalnu posudu. U posebnoj zdjelici pomiješajte umak od rajčice, senf i smeđi šećer pa kistom premažite štrucu. Pecite na 180 °C oko sat vremena. Poslužite s krumpir-pireom ili kuhanom rižom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:46