RIBLJI RUČAK

Sočna pastrva s vinom i limunom punjena gljivama i porilukom koju jedva čekamo ponoviti

 Berislava Picek/Cropix
Punjenje pastrve porilukom i gljivama traje samo pet minuta - vrijedi probati

Trebat će vam:

2 jušne žlice ekstradjevičanskog maslinovog ulja

150 g gljiva

1 srednji poriluk

40 g maslaca

1 čajna žličica mljevenog češnjaka

¼ korijena celera

1 čajna žličica peperončina

1 čajna žličica soja sosa

60 ml bijelog suhog vina

2 pastrve

100 g cherry rajčica

50 g limuna

sol, papar

kuharski konac ili čačkalice

Priprema:

Izrežite gljive, celer i poriluk. U dubljoj tavici propirjajte gljive na maslinovom ulju, potom dodajte papar celer i poriluk pazeći da ne zagori. Dodajte češnjak u prahu, čili, posolite i popaprite te pirjajte još par minuta. Dodajte soja umak i vino. Pirjajte dok se ne reducira.

U međuvremenu očistite pastrve, te napunite unutrašnjost s pripremljenom smjesom. Zatvorite s koncem ili čačkalicama otvor. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a pastrve prebacite na lim za pečenje. Limun izrežite na tanke ploškice pa stavite po pastrvama. Sa strane stavite grozd cherry rajčica. Pecite oko 40 minuta.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 07:30