DANAS PRIPREMAMO OVAJ SLATKIŠ!

SOČNA ROLADA: Znamo kako napraviti savršenu čokoladnu roladu, a imamo i nekoliko savjeta koji će vam pomoći u pripremi!

Slastičarka Silvija Trbara svojevremno nam je otkrila svoju recepturu za čokoladnu roladu!

Bogat izdašan okus kreme, sočan biskvit i domaća marmelada samo su neki od elemenata koji čine savršenu roladu - savršenom. Imajte na umu da tijesto ne smije biti pretanko jer krema zna probiti stijenke tek pečenog i sočnog biskvita. Krema ne smije biti pregusta. Ovo je recept Silvije Trbare koja nam ga je svojevremeno ustupila kao i nekoliko savjeta koji bi trebali pomoći u samoj pripremi

Biskvit:

5 jaja
125 g šećera
125 g oštrog brašna
20 g kakaa

Krema:

375 ml slatkog vrhnja
375 g čokolade
60 g marmelade od ribizla

Bjelanjke i šećer istući u čvrst snijeg, dodati žutanjke i još kratko tući. Lagano umiješati brašno pomiješano s kakaom. Peći 12 minuta u plehu obloženom papirom za pečenje na 200°C. Pečeni biskvit topao okrenuti na kuhinjski ubrus posut šećerom u prahu, odstraniti papir i pažljivo zarolati. Ohlađeni biskvit premazati marmeladom. Za kremu slatko vrhnje zagrijati do vrenja i umiješati čokoladu. Smjesu miješati dok se ne ohladi na sobnu temperaturu. Izmiksati mikserom i premazati roladu sa 2/3 kreme, zarolati, ostatkom kreme premazati roladu s vanjske strane. Posuti čokoladnim strugotinama.

Savjeti:

Biskvit ne smije biti prepečen, jer se neće dati rolati, pucat će.

Krema se mora miješati dok se hladi jer se brzo steže, pa se neće moći izmiksati.

Roladu možete puniti i slastičarskom kremom u koju smo dodali čokoladu, orahe.

Nismo mogli odoljeti ovom videu pa ga dijelimo s vama! Sigurni smo da će vas inspirirati da i vi pripremite jednu čokoladnu roladu: