NAPRAVITE SAMI

Sočne burgere možete napraviti kod kuće, imamo recept za meso, umak i dodatke

 Oksanakiian/Getty Images/istockphoto
Luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte krastavce, umak pa složite najslasnije burgere
Luk pirjajte dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte krastavce, umak pa složite najslasnije burgere

Trebat će vam:

1 kg mljevene junetine s oko 20 posto masnoće

sol i papar

Dodaci:

5 žlica majoneze

2 žličice senfa

1 žlica meda

1 žličica srirache ili drugog ljutog umaka

krastavci

3 ljutike

prstohvat šećera

100 g slanine

salata i drugo povrće

Priprema:

Meso začinite, oblikujte u polpete i ispecite na grilu ili roštilju. Dok se meso peče, napravite umak tako da pomiješate majonezu, senf, med i ljuti umak. Na dobro zagrijanoj zasebnoj tavi bez ulja ili druge masnoće ispecite slaninu. Pecite oko dvije minute s jedne i pola minute s druge strane kako biste dobili hrskavu slaninu. Kad je gotovo, na istoj masnoći pirjajte na kolutiće nasjeckanu ljutiku kojoj ste dodali prstohvat šećera. Pustite da poprimi zlatnu boju pa maknite s vatre. Burgere složite tako da pecivo najprije kratko tostirate, premažite umakom, dodajte meso, krastavce, luk i slaninu, a zatim i svježe povrće po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 01:12