NEOČEKIVAN SPOJ

Sočni ražnjići od svinjske vratine odlično će se složiti uz laganu kremu od patlidžana

 Fotoatelie/Getty Images
Osim što izgledaju dobro, ovi ražnjići slasna su ideja za ručak usred ljeta, posebice ako ste još uvijek spremni zapaliti roštilj

Trebat će vam:

500 g svinjske vratine

500 g pilećeg filea

1 veći luk

1 crvena paprila

1 zelena paprika

10 dkg pancete

2 žlice senfa

maslinovo ulje

1 dl bijelog vina

4-5 listića kadulje

1 kg patlidžana

4 češnja češnjaka

žlica sezama

aceto balsamico

sol i papar

Priprema:

Meso, luk, paprike i pancetu izrežite na kockice. Meso marinirajte koristeći smjesu od senfa, maslinova ulja, bijelog vina, kadulje te soli i papra. Dok mesto stoji, patlidžane operite pa ih zarežite po dužini i staviti u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva dok ne omekšaju. Kada su patlidžani gotovi, žlicom odvojite meso od kože. U meso patlidžana dodajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, sol, papar, aceto te blago poprženi sezam na tavi. Dobro zgnječite dok ne dobijete kremastu konzistenciju.

Marinirano meso redajte s povrćem na štapiće za ražnjiće te ih ispeći na grill tavi ili roštilju.

Poslužite s kremom od patlidžana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. listopad 2024 18:20