NEOČEKIVAN SPOJ

Sočni ražnjići od svinjske vratine odlično će se složiti uz laganu kremu od patlidžana

 Fotoatelie/Getty Images
Osim što izgledaju dobro, ovi ražnjići slasna su ideja za ručak usred ljeta, posebice ako ste još uvijek spremni zapaliti roštilj
Osim što izgledaju dobro, ovi ražnjići slasna su ideja za ručak usred ljeta, posebice ako ste još uvijek spremni zapaliti roštilj

Trebat će vam:

500 g svinjske vratine

500 g pilećeg filea

1 veći luk

1 crvena paprila

1 zelena paprika

10 dkg pancete

2 žlice senfa

maslinovo ulje

1 dl bijelog vina

4-5 listića kadulje

1 kg patlidžana

4 češnja češnjaka

žlica sezama

aceto balsamico

sol i papar

Priprema:

Meso, luk, paprike i pancetu izrežite na kockice. Meso marinirajte koristeći smjesu od senfa, maslinova ulja, bijelog vina, kadulje te soli i papra. Dok mesto stoji, patlidžane operite pa ih zarežite po dužini i staviti u pećnicu zagrijanu na 220 stupnjeva dok ne omekšaju. Kada su patlidžani gotovi, žlicom odvojite meso od kože. U meso patlidžana dodajte maslinovo ulje, usitnjeni češnjak, sol, papar, aceto te blago poprženi sezam na tavi. Dobro zgnječite dok ne dobijete kremastu konzistenciju.

Marinirano meso redajte s povrćem na štapiće za ražnjiće te ih ispeći na grill tavi ili roštilju.

Poslužite s kremom od patlidžana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 20:08