OMILJENO VIKEND JELO

Sočno pečeno pile i slasne mlince na ovaj način radimo samo za poseban nedjeljni ručak

 Deposit Photos/
Dugo niste jeli piletinu s mlincima? Vrijeme je da se napokon bacite na pripremu pa je poslužite uz veliku zdjelu sezonske salate

Trebat će vam:

1 veće pile

1 pakiranje mlinaca (500 g)

400 ml temeljca

1 limun

4 - 5 grančica timijana

100 g maslaca

Malo ulja

Sol i papar

Priprema:

Maslac ostavite na sobnoj temperaturi pa ga pomiješajte s timijanom i malo ulja. Pile natrljajte izvana i iznutra začinjenim maslacem te dodatno začinite soli i paprom. Limun dobro operite i narežite na veće komade pa ga stavite u pile. Na dno posude dodajte veće komade mrkve i luka. Na to položite pile i pokriveno ubacite u pećnicu na 180 °C. Pecite 1 - 2 sata, ovisno o veličini pileta. Pred kraj pečenja maknite poklopac ili foliju, potom vrućim temeljcem prelijte mlince, posolite ih i pustite da odstoje jednu minutu. Prebacite ih u posudu u kojoj se peče pile pa vratite meso i pecite još 20-ak minuta otkriveno. Poslužite uz sezonsku salatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 22:09