SVESTRANO JELO

Sporo i dugo pečena svinjetina uvijek je dobra ideja, obožavamo je u sendvičima i uz omiljene priloge

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Također, poslužiti je možete i u tortiljama ili idućeg dana upakirati u kakav dobar složenac

Trebat će vam:

1-3 kg svinjske lopatice

2 žlice dimljene paprike

1 žlica soli

papar

timijan

lovorov list

ulje

drugi začini prema želji

200 ml temeljca

2 glavice luka

3-4 mrkve

5-6 režnjeva češnjaka

Priprema:

Meso dobro natrljajte soli, paprom i dimljenom paprikom. U posudi koja može i u pećnicu zagrijte ulje pa zapecite meso sa svih strana. Kada ste to napravili, dodajte luk i mrkvu koju ste narezali na veće komade. Ubacite i cijele režnjeve češnjaka. Pustite da se malo zapeče, a zatim dodajte temeljac, timijan, lovorov list i druge začine prema želji. Poklopite i na 150 stupnjeva pecite 2-3 sata, ovisno o veličini komada mesa, ili dok se meso ne počne raspadati. Posljednjih 30 minuta možete peći bez poklopca. Poslužite u sendviču ili uz prilog i umake prema želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 19:19