![Plaketu za najbolju kućicu na festivalu ekipi iz bistroa Funk uručio je chef Matija Bogdan](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/05/07/k_33336611_640.jpg)
Trebat će vam:
1 kg piletine
5 režnjeva češnjaka
1 glavica luka
1 žlica smeđeg šećera
5 žlica soja sosa
1 žlica senfa
1 žlica ljutog umaka ili čili papričica
sol i papar
peciva za burgere
svježe povrće po želji
ulje
temeljac
Priprema:
Na malo ulja sa svih strana zapecite veće komade piletine. Maknite iz posude pa dodajte režnjeve češnjaka u komadu, nasjeckani luk, soja sos, senf, smeđi šećer, ljuti umak, sol i papar. Dobro promiješajte i pustite da zavrije i da se svi sastojci povežu. Vratite piletinu, dobro je obložite umakom sa svih strana pa u posudu dodajte i temeljac toliko da prekrije meso. Poklopite i pecite na 150 stupnjeva jedan sat. Otvorite i pecite na 170 stupnjeva još 30-40 minuta, dok dio tekućine ne ispari. Piletinu zatim razdvojite vilicom i poslužite u pecivu uz svježe povrće po želji.