Srdele u pećnici

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 35 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 kg svježe srdele
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 3 češnja češnjaka
  • vezica svježeg peršina
  • krupna sol
  • sok jednog limuna

Priprema

1. korak

Očistite srdele. Nasjeckajte češnjak i peršin pa ih pomiješajte s uljem i malo krupne soli. Smjesom dobro premažite srdele pa ih složite u vatrostalnu posudu.

2. korak

Prelijte ih ostatkom marinade, pa još po njima pokapajte limunov sok. U zagrijanoj pećnici (180 stupnjeva) pecite srdele 20-25 minuta.

3. korak

Za to vrijeme u slanoj vodi kuhajte povrće po izboru, brokulu, ćimulice, mladi kupus ili blitvu. Poslužite s pečenim srdelama.

4. korak

Savjet: Ako ste kupili krupnije srdele možete iskušati i ekstra aromatičnu verziju ovog jela. Trebat će vam veća količina suhih ili svježih trava po izboru. Recimo kombinacija ružmarina i origana.

5. korak

Kuglicu suhih začina smjestite u unutrašnjost trbuha svake srdele. Gurnite začine duboko prema glavi da ne ispadnu van. Izvana ribe začinite marinadom od ulja i češnjaka, i pecite prema receptu.

6. korak

U ovom slučaju ribama će najbolje pristajati vrlo neutralan prilog poput običnog kuhanog krumpira začinjenog krupnom solju i maslinovim uljem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 04:33