JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Burger od svinjetine

 Mario Kučera
Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.
720 g svinjetine
50 g matovilca
4 jušne žlice BBQ umaka
4 čajne žlice aioli umaka
8 šnita portabello šampinjona

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

BBQ umak

500 g kečapa
1 žlica koncentrata rajčice
2 žlice smeđeg šećera
3 žlice Worchestershire umaka
2 žlice jabučnog octa
100 ml soka od jabuke
1 žličica slatke mljevene paprike
sol i papar

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

U dubljoj posudi pomiješajte sve sastojke i stavite ih na vatru. Kuhajte pola sata uz stalno miješanje. Umak mora biti gust i poprimiti okus dima.

Aioli umak

4 režnja češnjaka
2 žumanjka
2 dcl maslinovog ulja
1 žličica senfa
pola limuna

Češnjak izrežite uzdužno i izvadite mu gorku sredinu. Četiri polovine stavite u mužar, a ostale četiri stavite u tavicu s hladnom vodom. Zakuhajte te bacite prvu vodu. Dodajte novu vodu i kuhajte dok češnjak u potpunosti ne omekša. Ubacite i njega u mužar, posolite i popaprite te izradite u glatku pastu. Dodajte žumanjak te pjenjačom sjedinite sastojke. Dodajte kap po kap maslinovog ulja energično miješajući u jednom smjeru. Kad potrošite svo ulje dodajte limun i senf.

Burger slažite tako da na pecivo stavite BBQ umak, zatim meso, matovilac, grillane portabello šampinjone te aioli umak. Zaklopite drugom polovicom peciva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. siječanj 2022 04:59