JEDU NAM SE SOČNI BURGERI

ŠTO JE ROŠTILJ BEZ BURGERA? Burger od svinjetine

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera

Roštiljanje je već odavno prestalo biti samo stvar izbora, već je postalo svojevrsni ritual u kojemu se odaje najsvetija počast dobrom komadu mesa.

720 g svinjetine
50 g matovilca
4 jušne žlice BBQ umaka
4 čajne žlice aioli umaka
8 šnita portabello šampinjona

 

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

BBQ umak

500 g kečapa
1 žlica koncentrata rajčice
2 žlice smeđeg šećera
3 žlice Worchestershire umaka
2 žlice jabučnog octa
100 ml soka od jabuke
1 žličica slatke mljevene paprike
sol i papar

 

Jarun Zagreb 27042018
BURGERI
Foto Mario Kucera
Mario Kučera
 

U dubljoj posudi pomiješajte sve sastojke i stavite ih na vatru. Kuhajte pola sata uz stalno miješanje. Umak mora biti gust i poprimiti okus dima.

Aioli umak

4 režnja češnjaka
2 žumanjka
2 dcl maslinovog ulja
1 žličica senfa
pola limuna

 

Češnjak izrežite uzdužno i izvadite mu gorku sredinu. Četiri polovine stavite u mužar, a ostale četiri stavite u tavicu s hladnom vodom. Zakuhajte te bacite prvu vodu. Dodajte novu vodu i kuhajte dok češnjak u potpunosti ne omekša. Ubacite i njega u mužar, posolite i popaprite te izradite u glatku pastu. Dodajte žumanjak te pjenjačom sjedinite sastojke. Dodajte kap po kap maslinovog ulja energično miješajući u jednom smjeru. Kad potrošite svo ulje dodajte limun i senf.

Burger slažite tako da na pecivo stavite BBQ umak, zatim meso, matovilac, grillane portabello šampinjone te aioli umak. Zaklopite drugom polovicom peciva.

Izdvajamo

Iz drugih medija